Tuesday, June 29, 2010

Pagi Yang Gelap

Pagi yang gelap,
Kini sudah terang,
Aku adikmu,
Dan engkau abang..

A catchy song by Hujan. I dont know what exactly the song is all about. However, from part of the lyrics as above, I can tell it is about a relationship between siblings. Ha ha. Simple. Kan? Ramai orang ada adik beradik and so do me. I am so lucky to have a good abang even he is not well educated like other people's brother. He is the one who taught me how to drive a car, he is the one who belikan aku ayam goreng seringgit depan rumah, he is the one yang ambil aku hari2 bila balik dari kerja, he is the one yang selalu ajak tengok wayang, he is the one yang bawak aku pergi tengok konsert AF. Ha ha. It was few years back then. Now, lain, he is not in a good condition. Walaupun apa yang dia pernah buat tak sebagus abang lain mampu buat, he is still my brother and will forever be my brother. And I will always hoping that things will be better for him. InsyaAllah. :)

duahurufduatitik : Spain vs Portugal - Ronaldo comel ke David Villa? Ok, abang aku lagi comel!

Monday, June 28, 2010

Selepas Kau Pergi

Selepas kau pergi
Tinggallah disini ku sendiri
Ku merasakan sesuatu
Yang tlah hilang di dalam hidupku

Dalam lubuk hatiku
Ku yakin kaupun sebenarnya tak
Inginkan lepas dariku
Tahukah kau kini ku terluka

Kau telah mencinta
Dan di cintai kekasihku
Ini tak adil bagiku
Hilanglah damba tinggallah hampa

Bantu aku membencimu
Ku terlalu mencintaimu
Dirimu begitu
Berarti untukku

Lupakanku dalam hidupmu
Yang pernah mencintaimu
Kau memang tercipta
Bukanlah Untukku


A song by Laluna. I just love to listen to this song for few days in a row lately - I feel down after have a not-too-big-fight with my love. However, lagu ni bertahan tak sampai seminggu sebab few days later, kami berbaik semula. Kelakar jugak bila di fikir fikir semula. Mungkin kami masih ada jodoh. Wallahualam. Tapi kita sebagai manusia, mesti tetap berdoa, berusaha dan tawakal dalam apa jua yang kita lakukan. Termasuk bercinta. :) InsyaAllah, yang baik tu akan terbalas.


Duahurufduatitik : Sejuk hati tengok peserta2 Imam Muda, terutama Azhar. How come he can be so cute and charming? :)